Tízből kilenc közlekedési balesetet a sofőrök hibás magatartása – leggyakrabban a sebesség helytelen megválasztása -, a vezetési képességek hiányossága okoz – írta az NFM. A vezetéstechnikai képzések során a járművezetőket a vészhelyzetek felismerésére és elhárítására készítik fel.

Az NFM új kezdeményezése a biztonságtudatos közúti közlekedés fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet. A tréningekre öt járműkategóriában lehet jelentkezni: motorkerékpár, személygépkocsi, teherautó vagy nehézpótkocsi, autóbusz, valamint ADR (veszélyes áruk szállítása). Az oktatásokat korcsoportokhoz és fő kockázati tényezőkhöz igazodva alakították ki.

A pályázati lehetőség részleteiről ezen a honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők, itt lehet regisztrálni a vezetéstechnikai tréningekre is. Az oktatás egyik helyszíne a Hungaroring Groupama Tanpálya, amelyen Tasó László közlekedésfejlesztésért felelős államtitkár és Michelisz Norbert autóversenyző egy közös próbakör megtételével nyitotta meg a tréningprogramot.

Forrás: vezess.hu